מטבעות דיגיטליים נועדו לשלל תחומים בחיינו. אחד מהם הוא תשלום בין אדם לאדם, ללא צורך לערב את הבנקים, והתשלום עובר באופן מיידי.
במקום להיות עם מזומן פיזי, העסקאות מתבצעות באופן מקוון לחלוטין, וניתן להעביר כסף מאחד לשני באמצעות העתקת קודים פרטיים, והדבקתם בחשבון של מעביר הכסף. יש שיגידו שזה הרבה יותר פרקטי מאשר לסחוב ארנק ולהשתמש במזומן או אשראי.
העסקאות שאתם מבצעים בעת העברת מטבעות קריפטוגרפיים מחשבון לחשבון נרשמות בפנקס ציבורי לעיניי כל ומתועדות.
הביטקוין הוא המטבע הקריפטוגרפי העתיק והידוע ביותר. הוא נוסד לפני מספר רב של שנים. יש עניין רב סביב המטבעות הקריפטוגרפיים גם מצד הסוחרים שרוצים להשתמש במטבעות הללו כדי להרוויח מכל התנודות במחירים, וחלק מהאנשים פשוט מחזיקים אותו לטווח הארוך.
על מי חלה חובת הדיווח למס הכנסה?
כל אדם אשר ממיר את כספו הפרטי לצורך קניית מטבע וירטואלי כלשהוא בעולם, מחוייב לדווח למס הכנסה על רווח שעשה. בואו נבין קצת יותר איך מס בקריפטו עובד.
איך פועל מס הכנסה במטבעות הדיגיטליים/ בביטקוין?
מס רווחי ההון חל על משקיעי מטבעות קריפטוגרפיים בשיעור של 25% מן הרווחים. זהו האחוזון שישלם המשקיע ש”מימש” רווח, לאחר קיזוז במחיר הרכישה ומחיר המכירה שלו. חובת המס חלה רק על סכומים ש”מומשו” או הומרו למשהו אחר.
אם אתם מחזיקים רק במזומן, למשל הדולר, אין מס על העליות ביתרה זו. כל ההשקעות במטבע דיגיטלי חייבות בתשלום מס הכנסה. המשקיעים יצטרכו לדווח על העסקאות ולשלם את סכום המס המתאים. אם אתם משקיעים מטעם החברה שלכם, חשוב שתשמרו רישומים מדויקים כדי שתוכלו לתכנן הכל ולהגיש את ההחזרים המתאימים בזמן.
במקרה של תשלום באמצעות מטבעות דיגיטליים עבור מוצר או שירות:
כאשר אתם קונים מוצר מסוים באמצעות קריפטו, אתם מבצעים אירוע מס שעליו חלה חובת דיווח. לדוגמה: קניתם מחשב באמצעות ביטקוין, בעת הרכישה של המחשב אתם מבצעים אירוע מס שעליו חלה חובת דיווח.
במקרה של העברת מטבעות קריפטו בין 2 חשבונות שנמצאים באותה בעלות:
במקרה של העברת מטבעות בין פלטפורמות שונות על אותה בעלות, לא קיים אירוע מס שחייב לדווח עליו, למשל אם העברתם מטבעות ביטקוין מחשבונכם ב Coinbase לחשבון אחר שלכם בנמצא בBinance, במקרה שכזה אין חובת דיווח.