למה ביטקוין צורך חשמל בצורה כה אינטנסיבית?

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
למה ביטקוין צורך חשמל

ביטקוין הושק בשנת 2009 והוא עדיין צומח. הרעיון היה ליצור דרך לשליחה מאובטחת של כסף מבלי שהוא יושקע על הוצאות החברה או מיסוי, מה שיקל על המסחר.

למרות שהביטקוין בן יותר מ-10 שנים, קשה להאמין שהוא הפך למיינסטרים בדרך כלשהי מלבד שהראה לעולם שהוא צרה לטבע. מטבעות קריפטו נתפסים בעיקר כנכסים ספקולטיביים, ולא כלים לעסקאות יומיות. המשקיעים מאמינים שהם יעלו בערכם, ולכן הם קונים אותם היום – ומוכרים אותם ברווח בעתיד.

צריכת החשמל של ביטקוין מפחידה. השימוש השנתי עולה על זה של המדינה כולה, נורבגיה. הוא יכול לצרוך עד 707 קילוואט-שעה (קוט”ש) לכל עסקה ומשתמש באנרגיה פי 11 יותר מ-אתריום.

ביטקוין הוא לא מטבע הקריפטו היחיד שיש לו השפעה סביבתית. פרוטוקול הוכחת העבודה נבנה בצורה לא יעילה ותורם לתהליך כרייה במחיר גבוה. בינתיים, טכנולוגיית הבלוקצ’יין הצומחת עשויה לעזור לחסוך במשאבים ולהפחית פליטות לאוויר.

ביטקוין חשמל

מדוע ביטקוין צורך כל כך הרבה אנרגיה?

למכור ולקנות ביטקוין זה קל. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לנווט בחנות האפליקציות שלך, למצוא את האפליקציה לבחירתך ולרכוש בכמה לחיצות בלבד. המציאות של ביטקוין, כמו בכל טכנולוגיה אחרת הפועלת על אנרגיה, היא שהוא דורש כוח כדי לפעול: אבל למה ביטקוין דורש כל כך הרבה יותר מטכנולוגיות אחרות שעושות את אותו הדבר בדיוק?

כדי לוודא שהעסקאות מאושרות, ביטקוין דורש תהליך קשה שנקרא הוכחת עבודה. תהליך זה גורם לצריכת אנרגיה רבה יותר ממה שאנשים רבים מבינים.

מי שיכול לפתור את המשוואה המתמטית הכי מהר, מורשה לזהות את העסקה הזו וגם מקבל תגמול קטן בדמות ביטקוין.

בימיו הראשונים של הביטקוין, התהליך לא השתמש בכמויות חשמל של מדינות שלמות.

הטכנולוגיה הבסיסית של ביטקוין גרמה לכך שהאלגוריתמים הפכו קשים יותר ויותר ככל שיותר אנשים מתחרים לפתור אותם. זו תוצאה של המאמץ של הקהילה לשמור על מחסור בביטקוין; רמת הקושי רק תגדל ככל שיותר אנשים יאמצו ביטקוין.

ביטקוין-אנרגיה

כורים מרובים משתמשים בחשמל בתחרות על תגמולים. למרות שעשויים להיות מאות אלפי מחשבים שרוצים לפתור את אותה בעיה, רק אחד יכול בסופו של דבר לקבל את פרס הביטקוין.

עסקאות דיגיטליות אחרות, כמו אלה המופעלות על ידי ויזה, הן מהירות יותר וצורכות פחות אנרגיה. ויזה יכולה להתמודד עם 1,700 עסקאות בשנייה (TPS) בעוד ביטקוין עושה כ-4 TPS.

אין ספק שלארה”ב יש כמות לא פרופורציונלית משוק כריית הביטקוין העולמי, ביותר מ-38%. עם כוח החישוב הרב הזה שעובד בשבילך בכל יום, אין דבר שעוצר אותך להתקדם.

סין היא המרכז השני בגודלו לכריית ביטקוין. בייג’ין אמנם ניסתה לאסור כריית ביטקוין בגבולותיה, עם 20% מנתח השוק העולמי.

לקזחסטן יש את הנתח העולמי של 13%* בכריית ביטקוין, אחריה קנדה של יותר מ-6%*, ורוסיה עם כמעט 5%. השאר מפוזרים ברחבי הגלובוס*.

מה ניתן לעשות בנוגע לבעיית האנרגיה של ביטקוין?

אין צורך שנחזור למערכת הריכוזית של ויזה ולוותר על היתרונות שמספק מטבעות קריפטוגרפיים, יש לנו פתרון ממש מולנו. ביטקוין מציע הבטחה לצמצם מתווכים כמו ויזה והכוח המרוכז שלהם.

ביטקוין צריכת אנרגיה

מעבר לאנרגיה מתחדשת

כריית ביטקוין הופכת פופולרית יותר ויותר ברחבי העולם. אין זה מפתיע, אם כן, שסין מנסה לחסל את כריית הביטקוין על ידי נקיטת צעדים מצטברים נגדה. אבל מה שאי אפשר להרוג אפשר רק לעשות סובלימציה: הם יצטרכו למצוא דרך אחרת!

סין עושה מאמץ רציני לצמצם את כמות האנרגיה הלא-קיימא המשמשת בכריית קריפטו. זה גרם לנתח האנרגיה המתחדשת המניעה כרייה לרדת בכמעט 41% מאז 2018 וצפוי להמשיך לרדת.

יש כל כך הרבה סטארט-אפים שנלחמים בטביעת הרגל הפחמנית של ביטקוין. יוזמות חדשות תורמות להבאת מקורות אנרגיה ידידותיים לסביבה לביטקוין.

מעבר למערכות הוכחת הימור

עם הוכחת הימור, אינך צריך לעבור תהליך אינטנסיבי זה כפי שנדרש לעתים קרובות עם הוכחת עבודה. הוא גם משתמש בפחות משאבים עבור אותה רמת אבטחה או דומה.

בקצרה, הוכחת הימור כרוכה בהצבת כמות מסוימת של מטבע קריפטוגרפי כדמי כניסה כדי להכניס את עצמך למעין הגרלה שבה תיבחר אוטומטית לאימות עסקאות.

חשמל

ראוי לציין כי יש פחות סיכוי שתאשר עסקאות הונאה אם יש לך חלק במטבע. אם עסקה משפיעה על ערך ההימור שלך, היא תעלה לך. ניתן להימנע מכך על ידי החלת בטחונות כדי להפחית את הסיכון להונאה בכל עת.

אתריום, מטבע הקריפטו השני בגודלו אחרי ביטקוין, נמצא בתהליך של המרה להוכחת הימור. שינוי זה יהפוך את אתריום ליעיל יותר באנרגיה לעסקים בכ-99.95%

העתיד הסביבתי של הבלוקצ’יין

כריית ביטקוין הופכת לקשה ויקרה יותר. לא רק שזה משפיע על הסביבה, אלא יש לו גם כמויות גדולות של חסרונות לכורים עצמם

על ידי יצירת מטבעות דיגיטליים בצורה מהירה ויעילה יותר, הכורים יוכלו להרוויח עוד יותר כסף. זה עשוי גם להקל על המטבע להפוך למיינסטרים.

לטכנולוגיית בלוקצ’יין יש פוטנציאל להפחית את טביעת הרגל הפחמנית של עסקים. ככזה, עסקים רבים השקיעו בטכנולוגיה מתפתחת זו.

טכנולוגיית בלוקצ’יין נחשבת בדרך כלל כמשמשת למגזר הפיננסי, אבל יש גם כמה יישומים ירוקים. אלה כוללים עוזרים לחברות לרשום את פליטת הפחמן שלהן בבלוקצ’יין או אפילו להשתמש בו לניהול אנרגיה מתחדשת או ניהול פסולת.

בצעד מטא באמת, אנחנו מסוגלים לממן פרויקטים שעוזרים לנו להגיע לעתיד נייטרלי פחמן. על ידי השקעה רבה באנרגיה מתחדשת, נוכל לוודא שהשיטות שלנו בנות קיימא לטווח הארוך.

המאמר האחרון

שתפו את המאמר!

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל

עוד דברים מעניינים?