מסחר במטבעות קריפטוגרפיים הוא קנייה או מכירה של מטבעות קריפטוגרפיים באמצעות בורסות כמו ביננס או אפילו על ידי רכישת חוזה הפרשים (CFD) המאפשר לספקולנטים לרכוש ולסחור על תנועות המחירים של מטבעות קריפטוגרפיים מבלי להיות בעלים של המטבע.
מסחר ב-CFD
CFDs הם כמו חוזה כתידי המאפשר לכם לסחור על תנועות מחירי המטבעות הקריפטוגרפיים מבלי להחזיק בנכס עצמו. אתם יכולים לפתוח לונג (לקנות) אם אתם חושבים שהמטבע הקריפטוגרפי יעלה בערכו או שורט (למכור) אם אתם חושבים שערכו יקטן.
כיצד פועלים שוקי מטבעות הקריפטוגרפיים?
מטבעות קריפטוגרפיים יכולים לבלבל קצת אנשים כשהם משווים אותם למשהו כמו מניות, אבל יש כמה הבדלים עיקריים. הבדל בולט אחד הוא שהמטבע הקריפטוגרפי מבוזר ואינו מגובה על ידי אף ממשלה או רשות מרכזית. במקום זאת, המחיר משתנה ברשת עולמית של מחשבים. עם זאת, עדיין ניתן לקנות ולמכור את המטבעות הללו באמצעות חילופים ולאחסן אותם בארנקים מאובטחים.
בניגוד למטבעות מסורתיים, מטבעות קריפטוגרפיים פועלים כרשומה דיגיטלית משותפת של בעלות המאוחסנת בבלוקצ’יין. כאשר משתמש רוצה לשלוח יחידות של מטבעות קריפטוגרפיים לארנק הדיגיטלי של משתמש אחר, העסקה אינה סופית עד שהיא מאומתת ומתווספת לבלוקצ’יין באמצעות תהליך שנקרא כרייה. כך גם נוצרים אסימוני מטבעות קריפטוגרפיים חדשים.
הסבר על בלוקצ’יין
בלוקצ’יין הוא ספר דיגיטלי ציבורי של כל העסקאות שבוצעו. כל עסקת ביטקוין נרשמת בספר החשבונות הזה, כך שנוכל לראות כיצד נסחרים בארנקים לאורך זמן. בלוקצ’יין מתפקד על ידי ביצוע עסקאות ב’בלוקים’, והוספתם לסוף השרשרת.
טכנולוגיית הבלוקצ’יין מאובטחת יותר מקבצי מחשב מסורתיים והיא מתוכננת כך שניתן לאמת תהליכים שהתרחשו.
איך עובד מסחר במטבעות קריפטוגרפיים?
ישנם מספר דרכים לסחור במטבעות דיגיטליים, אם זה בתוך פלטפורמות הקריפטו עצמן (רכישה של המטבעות) כמו ביננס, ואם זה רכישת CFD בבורסה.
בורסות שונות מאפשרות לכם לסחור במטבעות קריפטוגרפיים באמצעות ה CFD’S המאפשרים לכם לשער אם המטבע הקריפטוגרפי יעלה או ירד בערכו. המחירים נקובים במטבעות מסורתיים כמו הדולר וזה קל, בטוח ופשוט.
מוצרים ממונפים כגון CFDs מאפשרים לכם לסחור בכמויות קטנות של מטבעות מבלי שתצטרכו להשתמש בכמות גבוהה של הכסף. עם זאת, זה יכול להיות מסוכן, כי אם השוק נע בכיוון הלא נכון, אתם עלולים להפסיד יותר מההשקעה שלכם.
מינוף בפלטפורמות מסחר קריפטו
ניתן להגדיר מינוף כהלוואת כספים כדי להגדיל את כוח הקנייה של העסקאות שלכם. לדוגמה, אם למשקיע יש כמויות מוגבלות של מזומנים אך הוא רוצה לבצע עסקה, הוא עשוי למנף על ידי הלוואת כספים נוספים מחברה כמו Binance.
מסחר ממונף יכול להכפיל את הרווחים הפוטנציאליים שלכם, אבל הוא גם סיכון גבוה בגלל התנודתיות בשוק הקריפטו. היזהרו מרמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת וזכרו שדברים עלולים להשתבש אם המחיר יזוז נגדכם.
איך עובד מסחר ממונף?
עליכם להפקיד כספים לחשבון המסחר שלכם לפני שתוכלו להתחיל להגדיל את כמות הכספים הללו. בעת פתיחת פוזיציה, דרישת המרווח תלויה בכמה מינוף אתם משתמשים וכמה בטחונות אתם מכניסים. ככל שתכניסו יותר בטחונות, הדרישה הראשונית תהיה גבוהה יותר.
תארו לעצמכם שאתם רוצים להשקיע 1000$ ב-Ethereum (eth) עם מינוף פי 10. המרווח הנדרש יהיה 1/10 מ-$1000, כלומר אתם צריכים שיהיה לכם 100 $ בחשבונכם כביטחון עבור הכספים שנשאלו.
אם אתם סוחרים עם מינוף של פי 20, סכום המרווח יהיה נמוך יותר.
(1/20 מ-$1000 = $50). אבל זכרו שככל שהמינוף גבוה יותר, כך הסיכון שלכם בעת מחיקת התיק גבוה יותר.
דוגמה לפוזיציה ארוכה ממונפת:
אם אתם רוצים לפתוח פוזיציית לונג של 10,000 $ בביטקוים. עם מינוף של פי 10, אז אתם תשתמשו ב-1000 $ כביטחון לתיק.
אם המחיר של הביטקוין יעלה ב-20%, תרוויחו רווח נקי של 2,000$, שהוא יותר גבוהה מה-200 $ שהייתם מרוויחים אם הייתם סוחרים עם ה1000 $ ההתחלתיים שלכם.
עם זאת, אם המחיר של הביטקוין ירד ב20 % הפוזיציה שלך תרד ב-2000 $, מכיוון שההון הראשוני שלך (בטחונות) הוא רק 1,000 $, ירידה של 20% תגרום לפירוק התיק ולמחיקת כל הכסף. למעשה, אתם תחסלו את התיק גם אם הביטקוין ירד רק ב-10%, כי כאן כבר הפסדתם את כל ה-1000 $ שלכם. כמו שאמרנו, הסיכון כאן גבוהה ורק אנשים שמנהלים נכון את הסיכון שלהם, ויוצאים מהפוזיציות בזמן, יכולים לשרוד קצת יותר במינופים שכאלה.